Tietoa hoitomuodoista

Lymfa lahkeet
Lymfa lahkeet

VÄHENTÄÄ turvotusta ja lihaskipua

PARANTAA verenkiertoa ja liikeratoja
NOPEUTTAA aineenvaihduntaa ja palautumista
HELPOTTAA lihasväsymystä ja -jäykkyyttä

KIINTEYTTÄÄ

Lahkeet sopivat kaikenikäisille ja tuovat monenlaisia hyötyjä niin palautumiseen, turvotukseen kuin väsymykseen. Erityisesti suosittelemme hoitoa jalkatreenistä palautumiseen, levottomista jaloista kärsiville sekä seisomatyötä tekeville.

Neurosonic hoito
Neurosonic hoito

Kotimainen innovaatio.

Stressiperäisiä oireita on vaikea laukaista jo valmiiksi ruuhkaisen mielen kautta. Neurosonic tuottaa matalataajuista värähtelyä, joka luonnollisena mekanismina vaikuttaa kehon kautta rauhoittavasti autonomiseen hermostoon ja erityisesti sympaattiseen toimintaan. Värähtely rentouttaa tehokkaasti ja rauhoittaa hälytystilassa olevia hermoratoja, jolloin keho ja mieli pääsevät palautumaan.

Oleelliset käyttöalueet ovat unihäiriöiden, stressin, ahdistuneisuuden ja mielialaoireiden lievitys sekä rentoutumisen, kehotietoisuuden ja aineenvaihdunnan edistäminen. Erinomaisia tuloksia on saatu neurologisissa oireissa ja kehitysvammaisilla sekä ikääntyneiden kuntoutuksessa.

UNI

Neurosonic vaikuttaa kehon kautta rauhoittavasti autonomiseen hermostoon ja mieleen. Stressihormonien tuotanto vähenee, jolloin uneen liittyvät mekanismit palautuvat. Ihminen rauhoittuu ja nukahtaminen helpottuu. Yölliset heräämiset vähenevät ja unesta tulee laadukkaampaa sekä palauttavampaa.

Neurosonic lisää palautteen mukaan suurimmalla osalla syvän unen jaksoja sekä REM-unta. Useat alkavat nähdä enemmän unia. Noin 80% Neurosonicia käyttävistä hyötyy merkittävästi jo 1–5 kerralla ja saa apua unihäiriöihin

STRESSI 

Negatiivisessa ja pitkään kestäneessä stressitilassa ihmisen elimistö ei toimi normaalilla tavalla. Stressi on aina uhka, jolloin keho asettuu "taistele tai pakene" -tilaan. Fysiologisesti tämä tarkoittaa aivojen ja lisämunuaisen kuoren välisen HPA-akselin yliaktivoitumista. Keho tuottaa jatkuvasti liikaa kortisolia, joka on selviytymiseen liittyvä välittäjäaine. Myös adrenaliinitasot ovat liian korkealla.

Kehollinen stressi voi aiheuttaa epämääräisiä ja selittämättömiä psykofyysisiä kipuja, vatsaoireita, unettomuutta ja ahdistusta. Pitkäkestoinen stressi voi johtaa masennukseen välittäjäainemuutosten, psyykkisen paineen ja heikentyneen unen laadun myötä. 

Värähtelyn vaikutus on helposti mitattavissa ja se näkyy mm. sykkeen alenemisena, sykevariaation kasvamisena, lihasten rentoutumisena, päänsärkyjen häviämisenä ja suoliston toiminnan normalisoitumisena.

Hoito "tyhjentää pään", rentouttaa tehokkaasti samalla kun vireystila paranee. Ahdistuneisuus, levottomuus ja jännitys lievittyvät, jolloin psyykkinen toiminta tehostuu. Tilaa jää erilaisille kokemuksille sekä luovuudelle. Myös kokemusta stressiperäisten kiputilojen lievitykseen.

PALAUTUMINEN

Värähtely nopeuttaa tutkitusti palautumista. Sykevariaatio kasvaa, joka on selkeä merkki kehollisen palautumisen edistymisestä.

Henkinen tai fyysinen ylivire, ylikunto ja palautumisen ongelmat tuntuvat kehossa väsymyksenä, kipuina, fyysisenä ja henkisenä rasituksena, ahdistuneisuutena, lihasjännityksinä, levottomuutena ja mahdollisesti ajatusten virtana, jota on vaikea katkaista.

Ylivire ja palautumisen ongelmat ovat aina merkki kehollisesta stressitilasta ja autonomisen hermoston häiriöstä ja yleisesti siihen liittyy jonkinasteinen nukahtamisen ja unessa pysymisen häiriö.

Liiallinen fyysinen harjoittelu ja suhteessa vähäinen lepo tai pelkästään henkisesti raskas työ voivat aiheuttaa hermostollisen yliaktiivisuuden. Tämä kierre tulisi katkaista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä pitkittyessään nämä oireet vaativat myös pidemmän toipumisajan.

KENELLE?

Rentoutusmenetelmä sopii kaikenikäisille ja on turvallinen käyttää. Esimerkiksi sydämentahdistimet, kipustimulaattorit tai metalliset keinonivelet eivät estä Neurosonicin käyttöä.

Teknologiassamme hyödynnetään kehon omia taajuusalueita ja laitteet toimivat samalla taajuusalueella kuin kehon kudosten omat värähtelyt. Tämän vuoksi sivuoireiden mahdollisuus on vähäinen. Joillekin voi tulla sivuoireina huonovointisuutta tai päänsärkyä, mutta tämä yleensä poistuu 1-2 käyttökerran jälkeen.  

Välttääksesi huonovointisuutta tai päänsärkyä laitteen käytön jälkeen, suosittelemme juomaan reilusti vettä.

Laitteiden käytöllä ei ole ikärajoituksia. Jos sinulla on epilepsia, migreeni tai jokin muu aivoihin vaikuttava ja tämän seurauksena vakavia oireita tuottava sairaus, älä käytä lainkaan aktivoivia ohjelmia. Edellä mainituissa tilanteissa suosittelemme, ettei värähtelyä suunnata pään alueelle lainkaan.

KENELLE EI SOVI

Jos sinulla on jokin seuraavista, älä käytä laitetta:

• Akuutti tulehdustila, joka voi levitä

• Akuutti välilevyn pullistuma

• Akuutti veritulppa

• Akuutti syöpä

• Olet raskaana • Flunssa tai kuume • Silmän verkkokalvon tai mykiön irtoamisen vaara

• Rokotuspäivänä

• Sinulla on sisäisen verenvuodon vaara

Kysy lääkäriltäsi, mikäli olet epävarma laitteen soveltuvuudesta itsellesi.

MUUTA HUOMIOITAVAA

Vaikka värähtelyhoidon ennaltaehkäisevästä ja hoitavasta vaikutuksesta on jo runsaasti tutkimusnäyttöä sekä subjektiivisia asiakaskokemuksia, ei Neurosonic ole lääkinnällinen laite. Prosessi on kuitenkin käynnissä ja uutta tutkimustietoa sekä asiakaskokemuksia kertyy koko ajan lisää.

Haluamme kuitenkin painottaa sitä, ettei Neurosonic korvaa lääkärin määräämää lääketieteellistä hoitoa, eikä poista tuki- ja liikuntaelinvaivojen todellista juurisyytä. Se voi kuitenkin hyvin toimia tukimuotona lääketieteellisten hoitojen ohessa, esimerkiksi unen laadun parantamiseksi. Vaikka aihetta ei ole vielä tutkittu Neurosonicin osalta, on meillä asiakaskokemusten kautta paljon tietoa myös Neurosonicin aineenvaihduntaa ja verenkiertoa elvyttävästä vaikutuksesta. 


Lue erilaiset hoitovaihtoehdot kohdasta neurosonic hoidot.

Neurosonic hoidot

Äänimaljarentoutukset
Äänimaljarentoutukset

Äänimaljarentoutus on syvärentoutusmenetelmä, jossa äänimaljojen äänten värähtelyjen avulla annetaan keholle ja mielelle mahdollisuus päästä syvään rentoutumisen tilaan. Äänimaljat ja lyhyt rentoutumisen alustus johdattavat osallistujan lempeästi lähemmäs omaa itseään ja kehoaan. 

Äänimaljahoitoa harjoitetaan usein sointukylvyn muodossa ryhmille. Tällöin maljoja soitetaan huoneessa.

Äänimaljahoito termiä käytetään kun hoidetaan yhtä henkilöä. Tällöin kulhoja soitetaan myös keholla. Tämä voidaan toteuttaa myös parihoitona. 


 Vasta-aiheet äänimaljahoidolle ovat sydämentahdistin, epilepsia ja raskauden kolme ensimmäistä kuukautta. Jos olet epävarma hoidon soveltavuudesta itsellesi, varmistathan asian hoitavalta lääkäriltäsi.